Candidații ARD din Constanța care vor ajunge în Parlament au anunțat că intenționează să instituie o taxă de solidaritate companiilor și firmelor care activează în domeniul energetic.

Este vorba despre toate entitățile care desfășoară activități de exploatare a resurselor naturale și furnizare a energiei electrice nucleară și eoliană în județul Constanța, precum și în zona economică a Mării Negre. „Beneficiarii direcți și exclusivi ai sumelor rezultate din încasarea taxei de solidaritate vor fi cetățenii județului Constanța, autoritățile competente având obligația de a distribui aceste sume către sistemul județean de sănătate, către sistemul județean de educație, precum și către cetățeni, din perspectiva acoperirii costurilor generate de nevoia asigurării căldurii locuințelor în timpul sezonului rece”, au precizat candidații ARD.

Taxa urmează să se calculeze procentual, prin raportare la volumul activității de exploatare a resurselor naturale de gaze și petrol din județul Constanța și zona economică a Mării Negre, precum și prin raportare la volumul activității de producere a energiei nucleare și a celei eoliene, desfășurate pe teritoriul județului, mai spun sursele citate.

Sursa: NewsIn.