Aviaţia şi marina israeliene au reluat luni bombardamentele asupra Fâşiei Gaza, omorând trei persoane, inclusiv un copil în vârstă de cinci ani, după ce duminică, cea mai sângeroasă zi a ofensivei „Pilon de Apărare”, au fost ucişi 31 de plaestinieni.

Începând de miercuri, când a fost declanşată operaţiunea militară israeliană „Pilon de Apărare” odată cu asasinarea, la Gaza, a lui Ahmad Jaabari, şeful operaţiunilor militare Hamas, 83 de persoane au fost ucise, şi anume 80 de palestinieni, majoritatea civili, şi trei israelieni. Duminică a fost ziua cea mai sângeroasă, în care 31 de palestinieni au fost ucişi, majoritatea femei şi copii.

În afară de raidul asupra cartierului Zeitun, aviaţia israeliană a distrus total un sediu de poliţie din oraşul Gaza, în noaptea de duminică spre luni.

Nave de război israeliene au bombardat, de asemenea, Fâşia Gaza, în cursul nopţii de duminică spre luni, potrivit unor corespondenţi AFP.

Unsprezece dintre victimele de duminică, între care patru femei şi cinci copii, dar şi nouă membri ai unei famii au fost ucişi după-amiaza, într-un bombardament care a distrus un imobil de trei etaje în cartierul Nasser (nord) din oraşul Gaza.

Cel puţin 846 de rachete au fost lansate începând de miercuri, dintre care 302 au fost interceptate de către sistemul antirachetă Iron Dome, potrivit unui bilanţ prezentat duminică de armata israeliană.