Premierul Victor Ponta a lansat miercuri, în discursul susţinut cu ocazia deschiderii Târgului Internaţional de Mobilă, un mesaj de sprijin pentru Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR). Primul-ministru i-a cerut ministrului Economiei, Constantin Niţă să colaboreze cu CCIR în vederea elaborării unei strategii pentru promovarea exporturilor româneşti.

Aştept ca ministrul Economiei, domnul Niţă (Constantin Niţă-n.r.) să facă împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) progresele de care era foarte mare nevoie, şi anume să existe un sprijin al Guvernului pentru promovarea exporturilor, dar un sprijin real, nu cheltuirea unor bani pentru diverse deplasări care nu folosesc cu nimic industriei, care nu promovează în realitate nimic, ci doar acoperă nişte interese mici, mărunte, private. Am absolută încredere că domnul preşedinte Daraban (Mihai Daraban – preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie – n.r.) şi domnul ministru Niţă, cu spiritul antreprenorial şi cu experienţa pe care o au din viaţa reală a economiei, pot să folosească aceste resurse pe care Guvernul le alocă cu adevărat pentru promovarea exporturilor româneşti„, a spus Victor Ponta.

De asemena, șeful Guvernului le-a spus producătorilor că se bazează pe contribuţia lor pentru atingerea obiectivului care presupune depăşirea cifrei anuale a exporturilor de 50 de miliarde de euro.

Mă bazez pe producătorii români de mobilă pentru un obiectiv strategic al României, un obiectiv istoric, nu doar strategic, pe care anul acesta îl vom atinge, şi anume depăşirea unei cifre de export anual de 50 de miliarde de euro. În urmă cu câţiva ani, dacă cineva ar fi spus că România va exporta bunuri de 50 de miliarde de euro, probabil că ar fi fost considerat un naiv. Anul acesta vom reuşi acest lucru şi contribuţia producătorilor de mobilă este extrem de importantă”, a completat Ponta.

Premierul Victor Ponta a participat miercuri, alături de ministrul Constantin Niță și preşedintele CCIR, Mihai Daraban, la deschiderea Târgului Internaţional de Mobilă.

Târgul Internaţional de Mobilă, Echipamente şi Accesorii – BIFE-SIM 2014 va reuni de miercuri până duminică peste 325 de firme din industria mobilei, din care 110 producători români, care vor expune la Centrul expoziţional Romexpo din Capitală.