Premierul Victor Ponta nu trebuia să se exprime despre activitatea justiţiei în cazul Radu Mazăre, afirmaţiile sale sunt inacceptabile, a declarat miercuri, la RFI, vicepreşedintele executiv al PNL, europarlamentarul Norica Nicolai.

Părerea domnului Ponta despre Mazăre nu e în preocupările mele. După părerea mea, domnul Ponta a greşit flagrant şi ca lider de partid, dar şi ca prim-ministru, nu cred că trebuie să faci consideraţii de acest tip despre activitatea justiţiei. Dacă domnul Ponta ar fi avut suspiciuni legitime, să spunem, despre o eventuală influenţare a acţiunii procurorilor, era obligat să facă publice aceste suspiciuni. Dar această încercare de punere a activităţii DNA, care este o activitate de administrare a justiţiei, normală în orice stat de drept, ca fiind o activitate contra românilor este profund greşită şi eronată şi inacceptabilă pentru un lider politic de talia domnului Ponta„, a spus Norica Nicolai

Premierul Victor Ponta a declarat marți, în contextul percheziţiilor începute de procurorii DNA în cazul primarului Constanţei, Radu Mazăre, că „7,4 milioane nu cred că reuşesc până în noiembrie”.

Ulterior, Victor Ponta le-a spus preşedinţilor de Consilii Judeţene, reuniţi la Palatul Parlamentului, că o întreagă propagandă şi un întreg aparat care îi detestă lucrează împotriva lor, dar că el personal şi Guvernul îi vor sprijini.