Câteva zeci de persoane, cele mai multe din campusul social Henri Coandă, participă, miercuri, în faţa sediului Primăriei Constanţa, la o nouă manifestaţie de susţinere a primarului Radu Mazăre, relatează Mediafax.

Oamenii s-au adunat, începând cu ora 10.45, în faţa sediului Primăriei Constanţa, unde scandează „Libertate”, „Vrem primarul”, „Mazăre, Mazăre”, „Vrem la Bucureşti”.

De asemenea, manifestanţii au foi pe care scrie „DNA, Henri Coandă v-a lupta”, „Mazăre nu uita, noi suntem puterea ta”, „Pe vânt, pe ploaie chioru i-a bătaie”, „La greu, la bine, noi suntem cu tine”, „Avem oraş, avem valoare, avem primaru’ de onoare”.

La acţiune participă şi copii.

La un moment dat, o femeie a venit între manifestanţi şi a spus că nu este de acord cu acest protest şi nici cu tot ceea ce a făcut primarul Radu Mazăre în municipiu, fapt care a atras nemulţumirea celor prezenţi, care au huiduit-o şi au îmbrâncit-o, încercând să o determine să plece din faţa primăriei. Femeia a plecat, intrând în sediul primăriei.

Unul dintre protestatari, Nicolae Mavrodin, a spus că, începând de joi, va coordona aceste acţiuni, cel de astăzi fiind un protest spontan. El a menţionat că de joi oamenii vor primi autorizaţie.

El a mai spus că doreşte eliberarea primarului Radu Mazăre şi că asemenea proteste vor avea loc în fiecare zi până când acest lucru se va întâmpla.

Mavrodin a mai spus că, tot de joi, va începe o campanie de strângere de semnături pentru iniţierea unui proiect de lege care să ducă la tragerea la răspundere a judecătorilor şi procurorilor care fac fapte penale.

Mavrodin a mai spus că, tot de joi, asemenea manifestaţii vor avea loc nu doar în Constanţa, ci şi în alte oraşe din ţară, între care Bucureşti, Braşov şi Craiova.

Nicolae Mavordin este unul dintre liderii protestarilor de la manifestaţiile care au avut loc în Constanţa, în anul 2012, împotriva Guvernului.

Marţi seară, peste o sută de locuitori ai campusului social Henri Coandă, din Constanţa, au participat, pentru aproximativ două ore, la o manifestaţie de susţinere a primarului Radu Mazăre, evenimentul, desfăşurat în mijlocul cartierului, încheindu-se cu puţin timp înaintea reţinerii acestuia.