Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, mai multe decrete de acreditare, precum şi de rechemare a unor ambasadori, printre care şi pe cele privind rechemarea şefilor de misiuni diplomatice din Rusia, SUA, Irlanda – Constantin-Mihail Grigorie, Adrian-Cosmin Vieriţa şi Iulian Buga.

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, şeful statului a semnat marţi decretul privind acreditarea lui Ciprian Mihali în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Burkina Faso.

De asemenea, preşedintele a semnat şi decretele de rechemare a ambasadorului din Republica Argentina şi Republica Paraguay, Manuela Breazu, a celui din Israel, Edward Iosiper, celui din Republica Libaneză, Nicuşor-Daniel Tănase, precum şi a celui din Muntenegru, Mihail Florovici.

Traian Băsescu a semnat şi rechemarea lui Constantin-Mihail Grigorie, din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Federaţia Rusă, precum şi a lui Adrian-Cosmin Vieriţa – din calitatea de ambasador în Statele Unite ale Americii şi a lui Iulian Buga – din calitatea de ambasador al ţării noastre în Irlanda.