Dosarul în care omul de afaceri Nelu Iordache a fost trimis în judecată dezvăluie tot mai multe informaţii despre afacerea Romstrade. În ultimele stenograme, Iordache face declaraţii despre fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

Potrivit realitatea.net, din ultimele convorbiri interceptate de DNA rezultă că reprezentanţii Romstrade au beneficiat atât de susţinerea unor funcţionari din cadrul CNADNR S.A., cât şi din partea consultantului. În acest sens, ar fi relevantă convorbirea dintre Adelina Toculeţ şi Nelu Iordache, din 14 noiembrie 2012.

Adelina Toculeţ: Deci, v-am zis mai devreme cum e situaţia, de rahat! Deci Dana, Dana da, probabil că i-a zis lui Pop, lui Dumitru să se ducă să retragă adresa că el o semnase şi Luiza era chiar la fax cu ea să ne-o trimită. Pe motiv că nu ştie cum se recuperează materialele. Am vorbit cu Hanganu, i-am zis: Domnul Hanganu, uitaţi şi dvs. care e treaba, zic, ziceţi şi dumneavoastră o vorbă. Zice: N-am cum să mă bag că şi aşa acela mă suspectează că vă ţin partea. Şi acum Florea i-a zis lui Dumitru să facă o adresă către consultanţi prin care să-l întrebe cum se vor deduce alea, adică că se face un certificat final în cazul în care operează rezilierea peste 14 zile.

Nelu Iordache: Da….

Procurorii DNA arată că deşi situaţia contractului era pusă la îndoială, Nelu Iordache a încercat să obţină continuarea derulării contractului ”prin exercitarea de presiuni asupra persoanelor decidente, rezultă cu certitudine din convorbirea purtată în data de 09 noimebrie 2012 ora 20:14:38 cu consultantul Adrian Thiess. Romstrade avea încheiat contract de consultanţă cu firma în care acesta era implicat

Nelu Iordache: Vorbeşte cu ăsta, că expunerea pe Romstrade acum , luată la zero este de vreo 370 milioane de euro! Ăştia mă enervează şi dacă mă enervează le dau pe faţă expunerea şi îi…..

AT: Da.

Nelu Iordache: Înseamnă Credit Suisse, Unicredit…

Nelu Iordache: Vorbeşte cu Horia, ori îl…, ori îl…

Nelu Iordache: Hidro este mic copil pe lângă ce facem noi acum!

AT: Pe cuvântul meu.

Nelu Iordache: Ştiu asta! Îi mănâncă în fund.

AT: Eşti nebun?

Nelu Iordache: Am fost la ministrul transporturilor şi mi-a spus: Nu e problema mea, e problema lui Pop pentru că el a semnat şi oricum, eu nu semnez acea dispoziţie de reziliere pentru că e ilegală ! Dar e treaba lui, răspunde el!

AT: Noi vorbim de 20.000 de oameni pe verticală, în primul rând, vorbim de o expunere de 300 milioane euro, într-o ţară de rahat în perioadă de criză…

AT: Ai vorbit cu ministrul ?

Nelu Iordache: Da, dar ăla e impotent. A spus: Ştiu asta, dar ce să fac eu?

Nu e decizia mea, e la Pop, care Pop e cu Ponta …

DNA: Nelu Iordache acredita ideea rezilierii contractului ca o chestiune impusă politic

Nelu Iordache a fost trimis în judecată luni în dosarul Romstrade, în care este acuzat că ar fi deturnat fonduri europene de peste 31,5 milioane lei. Firma lui Iordache realiza construcţia tronsonului de autostradă Nădlac – Arad.