Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri, după ce și-a exercitat votul pentru membrii Consiliului ASF, că desemnarea persoanelor aflate în conducerea acestei instituții a fost făcută „pe aceleași criterii de clientelism politic”, iar nouă membri nu au studii economice.

Blaga a fost întrebat, după ce și-a execitat votul, cum vede conducerea ASF.

„Pe aceleași criterii de clientelism politic, nouă dintre ei nici măcar nu au studii economice”, a replicat Blaga, citat de Mediafax.

Cele două Camere ale Parlamentului s-au reunit miercuri dimineață, în ședință comună, pentru a-i vota pe membrii Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară care au fost audiați și validați de comisiile de buget.

Ședința este condusă de vicepreședintele PSD Viorel Hrebenciuc, care a anunțat că 305 parlamentari sunt prezenți, iar 282 sunt absenți. Votul este secret, cu buletine de vot.

Comisiile de Buget-Finanțe și comisiile economice din Senat și Camera Deputaților i-au validat marți, în urma audierilor, pe Dan Radu Rușanu pentru funcția de președinte al ASF și pe Daniel Dăianu pentru funcția de prim-vicepreședinte al acestei instituții.

Totodată, comisiile i-au validat pe Daniel Tudor, Mircea Ursache și Ion Giurescu pentru funcțiile de vicepreședinți. Comisiile i-au validat și pe Dorina Mihăilescu, Gheorghe Marcu, Gavrilă Alexe, Gheorghe Albu, Lorand-Istvan Kralik, Marian Mîrzac, Marian Sârbu, Cornel Moldoveanu, Tudor Baltă, Doru Frunzulică, Nina Puiu și Gh. Cornel Coca Constantinescu pentru funcțiile de membri ai Consiliului ASF.