Comisia permanentă privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor a adoptat raport cu modificările solicitate de şeful statului prin cererea de reexaminare a legii privind Statutul parlamentarilor, a declarat deputatul PSD Gabriel Vlase, miercuri, la finalul şedinţei comisiei.

Vlase a precizat că raportul a fost adoptat cu majoritate de voturi şi va fi redactat în cursul zilei, cel târziu joi dimineaţă, urmând a fi transmis apoi plenului reunit spre dezbatere şi adoptare.
„Raportul a fost adoptat cu majoritatea votului membrilor, a fost o abţinere şi un vot împotrivă. Au fost modificări de formă, şi nu de fond, aşa cum am menţionat şi până acum, în urma solicitărilor venite de la Cotroceni. (…) Sunt, efectiv, chestiuni de formă, de propoziţie”, a afirmat Gabriel Vlase.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat luni cererea de reexaminare a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 96/2006 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor, pe care a trimis-o Parlamentului, făcând referire în motivare la recomandările din raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul Justiţiei şi apreciind drept „oportună” consultarea societăţii civile.

În motivarea cererii, preşedintele a subliniat că, „în virtutea importanţei statutului de parlamentar”, deputaţii şi senatorii au obligaţia să demonstreze că îndeplinesc standarde ridicate de integritate.