Compania Cirque du Soleil revine la Bucureşti pentru o serie de spectacole care vor avea loc zilnic, în perioada 5 – 8 septembrie 2013, în Pavilionul Central Romexpo, informează organizatorii.

Cirque du Soleil va aduce la Bucureşti spectacolul „Alegría”, o producţie îndelung aplaudată în întreaga lume. „Alegría” – cuvânt spaniol care înseamnă optimism, bucurie, veselie – dispune de o distribuţie internaţională de 55 de performeri şi muzicieni din 15 ţări. „Alegría” adoptă un stil baroc, de operă, cu costume viu colorate, muzică originală interpretată live şi o serie de detalii ce vin să îmbogăţească spectacolul uimitor de atletism şi artă. Rezultatul este un amestec impresionant de îndemânare, forţă şi viteză combinate cu acrobaţii elegante, aproape eterice.

„Alegría” include acrobaţii uluitoare, incluzând numărul „Trapez Sincron”, de o senzualitate dramatică, şi numărul „Barele Aeriene”, plin de vitalitate, unde acrobaţi îndrăzneţi se balansează la mai mult de 16 metri deasupra scenei. Două interprete agile readuc la viaţă arta mongolă a contorsionismului, iar alţi artişti jonglează cu cuţite în flăcări pe lângă corp în ritmicul şi periculosul „Dans al Cuţitelor de Foc”. Vibraţia tinereţii este însufleţită de alertul „Power-Track”, o demonstraţie de coregrafie sincronizată şi sărituri la trambulină. În Barele Ruseşti, artiştii zboară prin aer, cu tumbe spectaculoase şi răsuciri la jumătatea parcursului, pentru a ateriza pe barele de aproximativ 10 centimetri de pe umerii robuşti ai colegilor lor. „Alegría” este mai mult decât un spectacol este o experienţă unică şi emoţionantă care va captiva spectatorii de toate vârstele.