Cancelarul austriac, Werner Faymann, a afirmat că Raportul Comisiei Europene privind România relevă că autorităţile de la Bucureşti au înregistrat progrese în combaterea corupţiei şi asigurarea statului de drept, dar se impun în continuare eforturi pentru reformă.

Cancelarul austriac a făcut declaraţii pe tema raportului CE în discuţia avută cu premierul Victor Ponta, miercuri seara, la Viena.

„Raportul arată că România a făcut progrese în combaterea corupţiei şi în problematica statului de drept, dar mai trebuie parcurs un drum şi sunt necesare mai departe eforturi în ceea ce priveşte reforma”, a spus Faymann.

Cei doi oficiali au analizat şi stadiul negocierilor pentru noul cadru financiar multianual al UE 2014-2020 şi au susţinut importanţa unui acord la următorul Consiliu European din februarie, care să ţină cont de necesitatea reducerii decalejelor de dezvoltare între statele membre şi să asigure creşterea economică şi crearea de noi locuri de muncă la nivelul întregii Uniuni.

Ponta a mulţumit cancelarului austriac pentru sprijinul în ceea ce priveşte aderarea României la Schengen şi şi-a exprimat dorinţa în ceea ce priveşte menţinerea la un nivel ridicat a interesului companiilor şi băncilor austriece în economia românească.