Liderii USL le vor adresa o scrisoare lui Vasile Blaga şi Kelemen Hunor pentru a relua discuţiile pentru numirea unui nou Avocat al Poporului.

”Am discutat cu toată conducerea USL și am agreat faptul că imediat, în cel mai scurt timp, voi adresa o scrisoare oficială domnului președinte Vasile Blaga, domnului președinte Hunor Kelemen, în ideea de a avea astăzi-mâine, o nouă discuție privind un acord între principalele forțe politice reprezetate în Parlament, pentru numirea unui nou Avocat al Poporului, o persoană care să fie acceptată de principalele grupuri politice și să avem în acest fel ca Avocat al Poporului o persoană independentă, care să reprezinte practic, toate elementele de transparență, de independență și de imparțialitate pentru ocuparea acestei funcții”, a declarat premierul Ponta, după şedinţa USL.

Valer Dorneanu este din vara anului trecut Avocat al Poporului interimar după ce Gheorghe Iancu a fost revocat de Parlament în timpul crizei politice din timpul suspendării preşedintelui Băsescu. CE a cerut autorităţilor încă de atunci numirea unui Avocat al Poporului agreat de toate forţele politice.