Guvernul se reuneşte marţi după-amiază pentru un pachet de măsuri fiscale premergător bugetului şi apoi miercuri pentru buget, premierul Ponta estimând că acesta va ajunge la Parlament joi dimineaţă.

”Am aprobat și politic în această dimineață liniile principale privind bugetul pe 2013. În acest sens, fără a vă putea da foarte multe detalii, pentru că acum dl Chițoiu, dl Voinea, vor definitiva la minister toate elementele necesare, pot să vă spun că astă-seară probabil avem finalizat pachetul de măsuri fiscale. Mâine avem o ședință de Guvern special, de la ora 15, pentru aprobarea acestor măsuri premergătoare legii bugetului. După aceea, voi avea eu întâlnirea oficială cu delegația FMI și miercuri, în ședința de Guvern, cel mai probabil vom avea bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale, în așa fel încât miercuri seară, joi dimineață, să plece către Parlament”, a anunţat primul-ministru, după şedinţa USL.

”Parametrii principali, referitor la deficit, la creștere economic, la reduceri de cheltuieli, dar și la creșteri de venituri, sunt agreați în principiu cu partenerii noștri internaționali și astăzi am considerat necesar, ca premier, să am acordul politic al USL”, a mai detaliat Victor Ponta.