Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat vineri că a fost luată decizia scoaterii trenurilor Intercity de pe ruta Constanţa-Bucureşti şi retur, sector pe care sunt frecvente furturile de componente, timpii de mers crescând în medie cu 2 ore, la 4 ore jumătate.

„De ce s-a luat decizia de a se scoate trenurile Intercity pe ruta Constanţa-Bucureşti? Pe această rută, furturile de componente sunt frecvente, timpii de parcurs au crescut în medie cu 2 ore, la 4 ore jumătate. Categoria intercity trebuie să asigure o viteză comercială medie de minim 55 km/h, nu se putea asigura această viteză, oamenii plăteau la preţ de intercity dar mergeau cu timp de personal, astfel încât s-a luat decizia să se scoată cele două trenuri intercity”, a spus Fenechiu.

Potrivit reprezentanţilor CFR Călători, cei aproximativ 40 de pasageri care circulau zilnic în medie cu fiecare dintre cele două trenuri Intercity anulate – IC 581 (plecare 16.30) şi IC 582 (plecare 07.20), vor putea călători în continuare cu celelalte trenuri din grafic.

„În condiţiile în care infrastructura feroviară va permite exploatarea trenurilor Intercity la standardele prevăzute în actele normative, se va reanaliza repunerea în circulaţie a acestora”, au mai spus cei de la CFR Călători.