Traficul rutier pe mai multe drumuri din ţară se desfăşoară cu dificultate din cauza ceţii dense, cele mai afectate fiind arterele rutiere din judeţele Buzău, Giurgiu şi Brăila, informează Centrul Infotrafic.

Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, între km 11 şi 25, ceaţa reduce vizibilitatea sub 50 de metri.

De asemenea, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa ceaţa reduce vizibilitatea, pe toată lungimea autostrăzii, sub 100 – 150 de metri.

În aceste condiţii, şoferii trebuie să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni dimineaţă, două avertizări de ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m, pentru sudul judeţului Dolj, valabilă până la ora 10.10, şi pentru arii extinse din judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, până la ora 11.10.

De asemenea, tot până la ora 11.10 va fi ceaţă în sudul judeţelor Dâmboviţa şi Argeş, în judeţul Ilfov şi zona preorăşenească a Capitalei, precum şi pe autostrăzile A1 şi A2, potrivit ANM.