Curtea Constituţională a României va dezbate în 20 februarie sesizarea PDL privind Legea bugetului de stat pe 2013, au declarat, vineri, oficiali ai instituţiei.

Sesizarea PDL a fost înregistrată în cursul aceleiaşi zile la CCR.

PDL a contestat vineri Curtea Constituţională legea bugetului de stat pe 2013, invocând în sesizarea adresată CCR trei argumente legate de nerespectarea procedurilor parlamentare în cursul dezbaterilor la buget din plenul reunit al celor două Camere şi un argument legat de lipsa de predictibilitate a bugetului pe 2013, a declarat deputatul Andreea Paul, vicepreşedintele PDL, într-o conferinţă de presă.

„PDL a depus la Curtea Constituţională o sesizare legată de trei aspecte de încălcare gravă, procedurală, în adoptarea bugetului de stat, invocând şi un alt argument, de fond. Cele trei argumente de încălcare procedurală gravă ţin de absenţa amendamentelor pe care membrii PDL le-au depus în comisie, iar acestea nu s-au regăsit în raportul final al Comisiei de buget-finanţe. Al doilea argument care ţine de procedură ţine de absenţa Statutului parlamentarilor pe baza căruia se fundamentează bugetele Camerei Deputaţilor şi Senatului. Al treilea argument procedural ţine de lipsa cvorumului, lucru care a fost evident la adoptarea bugetului în noaptea trecută (noaptea de miercuri spre joi). Al patrulea argument, care este unul de fond, ţine de lipsa de predictibilitate fiscală pe care s-a fundamentat bugetul pentru anul 2013”, a arătat vicepreşedintele PDL.