Gel Alpes, furnizorul francez al societăţilor William Saurin şi Panzani care a anunţat marţi că a detectat carne de cal în cutii de ravioli, a avut ca Spanghero acelaşi furnizor olandez, Windmeijer, a declarat miercuri pentru AFP directorul său general, Stéphane Maloisel.

”Pe 8 februarie, noi am identificat că avem cu Spanghero un furnizor comun, olandezul Windmeijer, care ne-a livrat carne de vită de provenienţă românească”, a explicat Stéphane Maloisel, responsabilul de la Gel Alpes, furnizorul societăţilor William Saurin şi Panzani.

Societatea, care a izolat imediat loturile acestui furnizor, respectiv 130 de tone de carne, din afara întreprinderii, a efectuat nouă analize, care au relevat prezenţa cărnii de cal etichetate drept carne de vită.

”Am găsit loturi cu carne doar de vită, altele cu amestec vită/cal în proporţii variabile şi altele cu carne numai de cal”, a detaliat responsabilul, subliniind că întreprinderea a avertizat autorităţile franceze.

Gel Alpes, care lucrează cu Windmeijer de la sfârşitul lui 2011, a depus o plângere pentru înşelăciune şi a încetat orice relaţie comercială cu Windmeijer. Aproximativ 1.500 de tone de produse sunt potenţial vizate de această problemă, a precizat el.

Gel Alpes furnizează carne societăţilor William şi Panzani, dar a explicat faptul că n-a putut furniza carne de provenienţă românească direct către Panzani, din cauza unui caiet de sarcini mai strict, ce exclude carnea de provenienţă românească.

Societatea Panzani a anunţat marţi că a detectat prezenţa cărnii de cal în mai multe cutii cu ravioli comercializate în Franţa şi produse pentru marca sa de către societatea William Saurin