La evenimentele organizate la Timişoara au fost invitaţi de-a lungul timpului scriitori, arhitecţi, oameni de cultură, politicieni, junalişti, oameni de afaceri, muzicieni sau simpli iubitori de Banat

Liga Bănăţeană a sărbătorit 2 ani de la demararea evenimentelor „Sara Bănăţană”. Fiecare ediţie a adus în dezbatere teme legate de istoria, tradiţiile şi specificul Banatului.

„Am observat că Banatul este ignorat şi există foarte multe lucruri necunoscute despre această zonă. Am zis că ar fi bine să organizăm noi un eveniment în care să invităm specialişti, care să ne povetească despre Banat, din diverse perspective. Am vorbit cât mai mult despre Banat, iar după doi ani ne bucurăm să vedem că regiunea noastră este mai prezentă în mass-media, face parte din discursurile politicienilor. E important de spus că aici nu s-a vorbit niciodată despe ruperea de România, cum greşit cred unii”, a declarat Cristian Colojoară, unul din organizatorii Serii Bănăţene.

„Sara Bănăţană” a fost locul unde s-a discutat pentru prima dată deschis despre descentralizare, regionalizare şi autonomie locală. Au fost mai multe ediţii pe aceste teme, la care au participat Sorin Maxim, preşedintele ADR-Vest, politicienii Nicolae Robu şi Adrian Orza, scriitorul Daniel Vighi sau econimistul Nicolae Ţăran.

Pentru tot articolul click aici.