Cetăţenii români aflaţi în tranzit în afara ţării, fără a avea reşedinţa sau domiciliul în străinătate, nu pot vota la alegerile parlamentare de duminică, 9 decembrie, în cele 306 secţii de votare care vor funcţiona în afara ţării, a declarat, miercuri, Robert Cazanciuc, secretar general al MAE.

De asemenea, Cazanciuc a subliniat că procedura de vot va fi aceeaşi ca şi la alegerile legislative din 2008, iar românii aflaţi în străinătate pot afla despre modul în care pot vota şi documentele necesare prin care îşi pot atesta domiciliul sau reşedinţa în străinătate din informaţiile afişate pe site-ul MAE, precum şi pe cele ale misiunilor diplomatice.

Ministerul de Externe asigură şi posibilitatea apelării la un telefon verde – 0800 800 407 – la care românii pot afla sâmbătă şi duminică informaţii despre procesul de vot.

Oficialul MAE a precizat că studenţii români aflaţi la studii în străinătate pot vota în secţiile de votare din ţara unde studiază în baza dovedirii că au drept de reşedinţă în statul respectiv.