Directorul ANM, Ion Sandu, a precizat, miercuri, în videoconferinţa cu prefecţii şi cu autorităţile administraţiei publice locale de la MAI,  cum va evolua vremea în orele următoare şi a atras atenţia asupra situaţiei ce se va înregistra joi în patru judeţe. Sandu a arătat că de joi seara până sâmbătă precipitaţiile vor fi nesemnificative, însă de sâmbătă seara, ninsorile se întorc.

Ion Sandu a precizat că, până în cursul serii de miercuri, ploile şi  lapoviţele se vor transforma „în zăpadă la munte, în centrul, sud-vestul şi  nordul ţării, iar în partea de sud-est, vor rămâne predominat sub formă de  ploaie”.

„La noapte este posibil ca în zona graniţei cu Bulgaria, la Giurgiu, să se  transforme în zăpadă, dar nesemnificativ. Cred că trebuie atenţie  deosebită mâine dimineaţă de la ora 6.00 la următoarele judeţe: Brăila, Galaţi,  Vaslui şi Iaşi. Timp de 4 ore, viteza vântuluui poate fi de 15 m pe secundă şi  precipitaţii sub formă de zăpadă”, a anunţat Ion Sandu.

Şeful ANM a adăugat că joi seară se încheie informarea şi, până sâmbătă,  „precipitaţiile sunt complet nesemnificative, şi numai la  munte.”