Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat, joi, că România şi Bulgaria analizează posibilitatea construirii unei noi hidrocentrale pe Dunăre.

„Am discutat despre perspectivele finalizării până în decembrie anul acesta a interconectorului de gaz Giurgiu-Ruse, un proiect extrem de important şi, de asemenea, analizăm, ambele părţi, posibilitatea construirii unei noi hidrocentrale pe Dunăre”, a spus Corlăţean într-o conferinţă de presă, după întâlnirea cu ministrul Afacerilor Externe din Bulgaria, Kristian Vigenin.

Ministrul a precizat că unul dintre punctele importante privind realizarea hidrocentralei pe Dunăre vizează identificarea surselor de finanţare.

„Proiectul unei posibile noi hidrocentrale pe Dunăre este subiect al examinării şi evaluării de ambele părţi, de către autorităţile competente. Unul dintre punctele importante este pentru identificarea surselor de finanţare şi sunt demersuri, sunt contacte pentru a identifica surse de finanţare pentru un astfel de proiect. Ceea ce la acest stadiu este important de subliniat este deschiderea şi interesul ambelor părţi pentru a realiza în proiect o nouă hidrocentrală pe Dunăre”, a spus Corlăţean.

El a indicat că în cadrul întrevederii cu Kristian Vigenin s-a convenit ca grupul de lucru pe teme economice, energie să aibă o nouă sesiune în prima parte a toamnei acestui an.

La rândul său, Kristian Vigenin a arătat că Bulgaria susţine ideea unei noi hidrocentrale pe Dunăre, punctând că în acest caz nu se va face un compromis vizavi de respectarea cerinţelor ecologice.