Judecătoria Sectorului 1 a amânat luni, pentru 10 iunie, judecarea dosarului în care Monica Macovei l-a dat în judecată pe Cătălin Ivan pentru acuzații “mincinoase, denigratoare și defăimătoare”, după ce Ivan a cerut un nou termen pentru a-și putea pregăti apărarea.

Instanța Judecătoriei Sectorului 1 trebuia să înceapă luni discuțiile în dosarul în care europarlamentarul PDL Monica Macovei l-a dat în judecată pe europarlamentarul PSD Cătălin Ivan.

Europarlamentarul PSD a cerut amânarea judecării cauzei pentru a-și pregăti apărarea, solicitarea fiind admisă de instanță, care a stabilit ca dosarul să fie judecat în 10 iunie.

“Nu se înțelege din acțiune la ce afirmații defăimătoare face referire doamna Monica Macovei. Sunt surprins cât de superficial este făcut dosarul, având în vedere că vorbim despre un fost ministru al Justiției”, a declarat Cătălin Ivan pentru Mediafax.

Monica Macovei l-a dat în judecată pe Cătălin Ivan “pentru repetatele acuzații mincinoase, denigratoare și defăimătoare”, conform cărora ea ar fi fost anchetată de o “Comisie de etică” a Parlamentului European. Dosarul a fost înregistrat în 28 decembrie 2012 la Judecătoria Sectorului 1, instanța stabilind primul termen de judecată în 13 mai.

Macovei spunea că acuzațiile lansate de Ivan “au fost infirmate de oficiali ai Parlamentului European printr-o scrisoare” în care se spune că e vorba despre “informație falsă, acuzație falsă și […] de neacceptat”.

Monica Macovei anunța pe blogul său, în 15 ianuarie, că a dat în judecată și postul Antena 3 “care a preluat acuzațiile mincinoase ale lui Cătălin Ivan fără nicio verificare” și a adăugat “comentarii denigratoare” la adresa ei.

Judecătoria Sectorului 1 va lua în discuție acest dosar în 16 mai.

Eurodeputatul PDL menționa că postul Antena 3 a preluat afirmațiile lui Ivan fără să le verifice cu ea și la Parlamentul European. Ea mai arată că la o campanie similară de denigrare a fost supusă de PSD și când, în calitate de avocat și membru al APADOR-CH, făcea plângeri la CEDO pentru românii ale căror drepturi au fost încălcate de autorități ale statului, adăugând că până în prezent a câștigat 20 de cazuri, iar acestea au determinat de fapt schimbări legislative și în practica autorităților.