Primăria Tărlungeni a semnat un constract de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru construcţia circuitului Transilvania Motorland. Investiţia se ridică la 88,9 milioane de lei.

Construcţia Centrului de Cercetare şi Dezvoltare Aplicată „Transilvania Motorland” se va întinde pe o suprafaţă de 56 de hectare. Aceasta se va construi la aproximativ 15 kilometri de Braşov, în zona târgului auto şi a poligonului auto din comuna Tărlungeni.

Clădirea în care vor funcţiona birourile, laboratoarele şi atelierele va fi construită pe 5.845 de metri pătraţi, iar circuitul de testare, omologabil de Federaţiile Internaţionale de Automobilism şi de Motociclism, de 4.600 de metri lungime, va avea o lăţime de 12 metri şi va fi complet împrejmuit şi securizat. Totodată, pista va avea o zonă inundabilă artificial, de minimum 300 de metri.

Pe pistă va exista şi o zonă de pantă de minim 7%, atât ascendentă, cât şi descendentă şi o zonă cu denivelări pentru testarea suspensiilor în condiţii grele, o zonă cu aderenţă diferenţiată, pentru simularea gheţii şi a carosabilului uscat, rampe de control, dar şi un centru medical conform normelor de omologare Federaţia Internaţională de Automobilism şi cea de Motociclism.