Preţul mediu al garsonierelor executate silit este de circa 7.000 de euro, în timp ce la un apartament cu două camere media ajunge la 20.000 de euro, însă nivelul minim înregistrat în prezent pe piaţă este de 2.325 de euro pentru o cameră.

„Cei interesaţi au învăţat deja că, dacă la prima licitaţie, bunul nu se vinde, la a doua, preţul va scădea obligatoriu cu 25%. Aşadar, în 90% dintre cazuri, în ultima vreme, nu se prezintă nimeni la prima licitaţie pentru bunurile executate silit şi astfel băncile sunt forţate să pornească a doua licitaţie de la 75% din preţul evaluat iniţial”, a declarat, într-un comunicat, Elena Puică, directorul comercial al portalului executari.com.

În Bucureşti sunt la vânzare la preţuri reduse câteva zeci de apartamente cu două camere. Spre exemplu, un apartament de 35 de metri pătraţi, localizat în sectorul 5 (Şoseaua Sălaj) este scos pe piaţă la preţul de 21.570 euro, iar altul de 38 de metri pătraţi, în sectorul 4 (Aleea Dolina) costă 25.000 de euro.

Şi apartamentele cu trei camere beneficiază de reduceri în oferta actuală a băncilor. De exemplu, în oraşul Moreni, judeţul Dâmboviţa, un apartament cu trei camere cu o suprafaţă de 81 de metri pătraţi se tranzacţionează la preţul de 27.000 de euro. În Giurgiu, un apartament cu trei camere, cu o suprafaţă de 83,53 metri pătraţi, se vinde cu 20.150 euro.