Europarlamentarul PSD Minodora Cliveti a trimis o scrisoare europarlamentarilor irlandezi în care solicită ca Președinția Irlandei la UE să includă aderarea României la Schengen printre priorități.

”Admiterea în spațiul Schengen ar avea pentru România, dar și pentru UE, efecte benefice și ar permite, pe lângă lansarea unor proiecte și programe românești în plan economic, mai ales, realizarea unora dintre proiectele și programele europene funcționale pentru statele membre ale acestui spațiu, care ar putea contribui în mod concret la creșterea coeziunii și forței Europei Unite. În plus, acest demers ar fi benefic pentru cetățenii români, mai ales pentru tineri, pentru companiile românești, dar și pentru cetățenii europeni și pentru companiile europene, în general”, se arată în scrisoarea europarlamentarului social-democrat către colegii irlandezi.

”Vă rog să acceptați rugămintea unui coleg român de a face demersuri pentru ca Președinția irlandeză să înscrie printre priorități și acceptarea României în spațiul Schengen”, mai scrie Minodora Cliveti, menționând relațiile bune dintre România și Irlanda.