Preşedintele Comisiei speciale comune a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru aderarea României la spaţiul Schengen, Mircea Geoană, a declarat luni că în următoarele zile echipa va fi completă, iar “micile cârâieli” dintre cele două Camere parlamentare pe tema consilierilor s-au terminat.

“În acest moment suntem în etapa în care îi identificăm pe cei şi cele care au competenţele cele mai potrivite (n.r. – pentru a fi consilieri la comisie), va fi un efort echilibrat din partea Camerei Deputaţilor şi Senatului, va fi o echipă pe care sper să o completăm şi cu specialişti de la Ministerul de Externe şi de la Ministerul de Interne care au specializare pe Schengen. Cred că în următoarele câteva zile vom avea o echipă completă care să lucreze împreună cu noi. Nu există multă tradiţie şi cultură instituţională pentru lucrul în comun între cele două camere ale Parlamentului”, a spus Geoană, întrebat dacă au fost aleşi cei patru consilieri pentru comisie având în vedere că pe această temă a avut loc o dispută între Camera Deputaţilor şi Senat.

El a adăugat că atât Camera Deputaţilor cât şi Senatul doresc să arate că sunt foruri influente, iar de aici aceste “mici cârâieli” care apar atunci “când trebuie să se pună şi resurse pe masă, nu doar intenţii”.

Geoană a precizat că atât Camera cât şi Senatul vor pune la dispoziţia comisiei speciale elementele de expertiză tehnică şi de logistică minimă necesară pentru a funcţiona în condiţii bune.

Potrivit acestuia, comisia nu are un buget propriu, iar atunci când vor apărea acţiuni obligatorii de deplasare în străinătate vor fi obţinute aprobări în Birourile Permanente, la fel ca la orice altă delegaţie.