Preşedintele Traian Băsescu a ajuns la sediul Primăriei Cluj-Napoca în jurul orei 14.20, după ce a participat la priveghiul părintelui Serafim Man, la Mănăstirea Rohia,

Şeful de stat a fost aşteptat de primarul oraşului, Emil Boc. Înainte de a intra în cabinetul lui Boc, preşedintele Băsescu a făcut o scurtă declaraţie de presă, în care a vorbit despre bugetul european alocat României în urma summitului de la Bruxelles. Băsescu a precizat: „Mă rog lui Dumnezeu ca Victor Ponta să poată cheltui toţi banii pe care i-am adus”.

Preşedintele a mai declarat că se bucură de reuşita lui Emil Boc, referindu-se la realegerea lui în funcţia de primar al Clujului. Băsescu a atras atenţia că, deşi el, Elena Udrea, Emil Boc şi alţi membri PDL au fost huiduiţi, „Boc a avut tăria de a reveni acasă unde a fost ales din nou primar”.

După o discuţie e jumătate de oră cu uşile închise, preşedintele Traian Băsescu a făcut scurte declaraţii în care a amintit din nou de Elena Udrea. Întrebat de jurnalişti de ce o aduce mereu în discuţie, şeful de stat a răspuns: „Nu văd de ce să nu vorbesc despre ea. Elena Udrea a fost un ministru bun”.