Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri că Ministerul Agriculturii începe plata subvenţiilor pentru toate categoriile de producători.

„Domnul ministru al Agriculturii are nevoie şi de mine ca să confirm faptul că de astăzi, prin HG pe care o aprobăm, începem plata subvenţiilor la agricultură”, a afirmat primul-ministru, în debutul şedinţei de Guvern.

Ponta a spus că, dacă legea bugetului de stat nu ar fi fost contestată de PDL la Curtea Constituţională, plata subvenţiilor ar fi început mai devreme.

În context, el a ironizat tendinţa democrat-liberalilor de a migra spre partidele puterii, ultimul democrat-liberal care şi-a părăsit formaţiunea fiind Mihai Stănişoară, înscris în PNL.

„Dacă nu am fi avut atâtea contestaţii de la PDL şi atâtea întârzieri, puteam să o facem mai repede. Să le mulţumească celor de la PDL – care mai sunt în PDL, care n-au plecat încă din PDL pe la alte partide – pentru faptul că ne-au contestat la CCR şi n-am avut bugetul mai repede. Important este că au nevoie de subvenţii şi prin adoptarea de astăzi, în zilele următoare încep plăţile”, a afirmat Victor Ponta.