Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la finalul BPN al partidului, că vicepremierul Liviu Dragnea pregăteşte “o nouă ofensivă legislativă antijustiţie”, prin care încearcă „repunerea pe tapet a legii privind amnistia şi graţierea„, pentru apărarea corupților și a baronilor din PSD.

Există informaţii că vicepremierul Dragnea, adică omul de încredere în Guvern al domnului Ponta, pregăteşte, după datele pe care le avem, o nouă ofensivă legislativă antijustiţie, antilege. Această ofensivă este bazată pe trei piloni. Unul, deja, este public, respectiv un proiect de lege care să scutească preşedinţii de Consilii Judeţene de responsabilitatea propriilor fapte şi să transfere această responsabilitate pe umerii subalternilor. Adică, domnul Dragnea ar vrea să trimită în faţa justiţiei şi, mai departe, unde e cazul, în puşcărie, pe angajaţii Consiliilor Judeţene în locul şi pentru fapte pe care le comit baronii locali. Dânsul vrea să exonereze aceşti baroni locali de responsabilitatea care decurge din propria semnătură. Ne opunem categoric unui astfel de proiect”, a spus Predoiu.

Dânsul (n.r. – Liviu Dragnea) recidivează, a mai făcut o astfel de tentativă în anii trecuţi, când era la Guvern şi a fost respins proiectul domniei sale”, a spus prim-vicepreşedintele democrat-liberal și a adăugat că, potrivit datelor deţinute de PDL, în perioada următoare se intenţionează “repunerea pe tapet a legii privind amnistia şi graţierea”.

Domnul Dragnea pregăteşte o breşă în sistemul de justiţie, vrea să dea o gaură în gardul penitenciarului prin care să iasă pe furiş corupţii PSD-ului. În fine, avem o informaţie, neverificată, şi sperăm să nu se confirme, că în mare taină se pregăteşte un proiect de lege privind modificarea organizării Înaltei Curţi şi a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Aceasta ar urma să fie propusă în Parlament sub forma unei iniţiative legislative de către unii parlamentari ai PSD, PC, UNPR, UDMR. Nu ne-ar mira să ne confruntăm cu o astfel de situaţie pentru că e un vis mai vechi al PSD, datând încă din anul 2007-2008. La rândul meu am avut în faţă spectrul unei asemenea posibilităţi. Deci, e un semn că orice ai face mentalitatea feudalo-mafiotă a acestor politicieni de tip Dragnea, de tip Ponta, nu va dispare decât în momentul în care dânşii nu vor mai fi la butoane”, a mai spus Predoiu.