Senatorul PSD, Mircea Geoană, a declarat luni că nu Traian Băsescu este cel care decide candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, ci acesta va fi ales de structurile democratice partidului.

Traian Băsescu spune că aş fi cel mai bun candidat al PSD pentru funcţia de preşedinte al României. Toată lumea ştie ce au păţit cei care s-au bucurat atunci când au primit în dar Calul Troian. Iar atunci când Calul Troian vine de la Traian, ştii exact la ce să te aştepţi. Asta cu atât mai mult cu cât un asemenea dar vine de la un om care spune, culmea, că el a fost furat la alegerile din 2009, în condiţiile în care o ţară întreagă ştie că Traian Băsescu a pierdut alegerile din România”, a scris Geoană, într-o postare pe contul personal de Facebook.

Acesta susține că românii au nevoie de un preşedinte care să readucă echilibru şi siguranţă, care “să repare toate nedreptăţile provocate de ultimii 25 de ani de democraţie imperfectă şi economie a generaţiilor de sacrificiu”.

Actualul preşedinte crede că va mai juca un rol în alegerea viitorului preşedinte. Este o aroganţă şi o sfidare la adresa milioanelor de cetăţeni români pentru ca ei sunt cei care îl vor alege pe şeful statului, nu Traian Băsescu. Cei peste 5,2 milioane de români care m-au votat în 2009 au ales un altfel de preşedinte. Un preşedinte care vine cu un proiect de ţară”, a mai spus social-democratul.