Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, într-o emisiune televizată la Antena 3, că va decide dacă va candida sau nu la alegerile prezidenţiale doar dacă nu va avea încredere că cel propus pentru a candida din partea USL poate să câştige alegerile prezidenţiale.

Întrebat dacă s-a hotărât în ceea ce priveşte o posibilă candidatură la preşedinţia ţării, Victor Ponta a declarat, că va lua această decizie doar după data de 25 mai, când au loc alegerile europarlamentare, menţionând că este încrezător în faptul că proiectul politic USL se va reface după această dată.

Eu voi candida la prezidenţiale doar în măsura în care nu voi avea încredere totală că un preşedinte care este parte a acestui plan, planul USL de schimbare a regimului Băsescu, poate să câştige. Doar în această variantă voi candida. Oricum, voi decide după 25 mai, pentru că, fără să vreau răul nimănui, eu cred cu adevărat că după 25 mai USL-ul, ca proiect politic, se poate reface. Şi atunci eu nu vreau să pun condiţia că refacem USL, dar să fiu eu candidat, că atunci n-ai cum să faci un proiect la care porneşti cu nişte precondiţii. Eu pentru ideea de USL şi ideea de forţe comune, social-democraţi, liberali, conservatori, sau cei care nu au neapărat o opţiune politică dar cred în acest proiect, nu vreau să pun precondiţii pe ce poziţie o să stau eu. E absolut neesenţial pentru un proiect atât de mare”, a declarat Ponta.

Totodată, el a spus că afirmaţia lui Ludovic Orban, de a radia USL, este o afirmaţie mai gravă decât orice atac politic.

Vorbesc tot timpul de USL pentru că e un uriaş proiect. Domnul Orban zicea să radiem USL-ul. Radiem totuşi multe milioane de români care au crezut în chestia asta? Mi s-a părut ceva mai grav decât orice atac politic”, a mai spus Ponta.