Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că Ministerul Agriculturii va atrage, în 2014, fonduri europene de 2,9 miliarde de euro, arătând că agricultura a mers bine şi are un potenţial de a merge foarte bine în continuare.

Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a afirmat că fondurile europene sunt principala sursă de finanţare pentru agricultură şi că în 2012 Ministerul Agriculturii a atras fonduri europene de 2,5 miliarde de euro, în 2013 – 2,7 miliarde de euro, iar în 2014 va atrage 2,9 miliarde de euro.

Tratăm cu deosebită atenţie acest domeniu, pentru că agricultura cred că a mers bine şi are un potenţial de a merge foarte bine în continuare„, a afirmat Constantin, conform Mediafax.

El a spus că în acest an pentru prima dată plăţile directe, subvenţiile în agricultură au fost plătite către fermieri înainte de campania agricolă de primăvară, arătând că Agenţia de Plăţi în Agricultură a plătit aproape 900 milioane de euro.

În acest an am reuşit pentru prima dată ca plăţile directe, subvenţiile în agricultură să fie plătite înainte de campania de primăvară către fermieri. În numai trei luni de zile din acest an, agenţia de plăţi în agricultură a plătit aproape 900 milioane de euro„, a afirmat Constantin.

El a mai arătat că „oamenii sunt mulţumiţi, se dau la timp banii care li se cuvin şi pot să-şi facă pregătirile pentru primăvară şi toamnă„.