Preşedintele Traian Băsescu i-a chemat la Palatul Cotroceni pe premierul Victor Ponta, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, şi ministrul de Interne, Radu Stroe, pentru discuţii pe tema Schengen. Administraţia Prezidenţială informează că la consultările de la Cotroceni s-au discutat teme de politică externă, precum şi mandatele României pentru şedinţa COREPER din 6 martie şi pentru Consiliul JAI din 7 – 8 martie.

Potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială, preşedintele Traian Băsescu a avut, marţi, ora 11.00, la Palatul Cotroceni, „o serie de consultări, în conformitate cu Articolul 86 din Constituţia României”, cu prim-ministrul Victor Ponta, cu ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, şi cu ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe.

„În cadrul consultărilor s-au discutat teme de politică externă, precum şi mandatele României pentru şedinţa Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi (COREPER) din data de 6 martie a.c. şi pentru Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 7 – 8 martie a.c.”, se menţionează în comunicat.