Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihail Vlasov, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru trafic de influență. Dosarul va fi judecat la Curtea de Apel București.

La data de 13 martie 2014, inculpatul Vlasov Mihail, în calitate de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României și arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, a pretins de la un martor denunțător suma de 1.000.000 euro, din care a primit 200.000 euro la data de 18 martie 2014”, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit comunicatului citat, în schimbul acestor bani, inculpatul i-a promis denunțătorului că-și va folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra arbitrilor din cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României învestiți cu soluționarea unui dosar în care denunțătorul are calitatea de pârât-reclamant și că îi va determina pe aceștia să pronunțe o hotărâre arbitrală favorabilă denunțătorului.