Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, miercuri dimineaţă, la Palatul Parlamentului, că are o relație bună cu președintele PNL, Crin Antonescu. USL funcționează ca un program politic major, care nu se va destrăma, pentru că sociali-democraţii şi liberalii au demarat numeroase proiecte importante împreună, a completat Dragnea.

Eu sper să nu urmeze despărţirea în USL, pentru că avem o serie de proiecte majore începute. Nu ne-am certat, nu ne-am bătut, nu ne-am înjurat. Chiar avem o relație bună. Nu ne-am căsătorit ca să intrăm acum în faza de divorţ. Suntem colegi într-un proiect politic serios major și funcționăm în continuare„, a spus vicepremierul.

Referitor la proiectul privind modificarea Codului Rutier, Dragnea a afirmat că poate acesta ar trebui dezbătut în Parlament. Declarația sa a venit în contextul în care ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat că modificările la Codul Rutier vor fi dezbătute în ședința de Guvern de miercuri.

Pe deoparte este fundamentată necesitatea sau urgenţa acestei modificări a Codului Rutier. Pe de altă parte este un document extrem de important cu efecte supra tuturor pentru că toţi avem ori maşină, ori mergem cu bicicleta ori suntem pietoni. Poate ar trebui o dezbatere în Parlament. O să discutăm astăzi (în şedinţa de Guvern n.r.) să vedem care este cea mai bună variantă”, a spus Dragnea.

De asemenea, Liviu Dragnea a spus că susține proiectul regionalizării și al descentralizării și a completat că nu exclude posibilitatea ca viitoarele regiuni administrative să poată emite bonduri pentru a se finanţa.

Nu excludem posibilitatea ca regiunile noi înfiinţate să emită bonduri. Ca regiuni de dezvoltare aşa ceva e imposibil, dar când devin administrative se poate lua în calcul aşa ceva. Practic, competenţele pe care le are în domeniul acesta o autoritate locală existentă ar trebui să le aibă şi viitoarele regiuni administrative, dar pe regiuni de dezvoltare, nu”, a afirmat vicepremierul.

Potrivit lui Liviu Dragnea, aceste două mari proiecte, „care deranjează foarte multă lume”, ar ajuta România să se rupă definitiv de comunism. „Cei care nu doresc să facem descentralizare reală, pentru că nu a existat până acum aşa ceva, probabil că sunt nostalgici”, a completat acesta.