Liviu Dragnea, viceprim-ministru şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a declarat, în cadrul unui seminar economic, că regionalizarea este o decizie strategică nu una politică, de care România are mare nevoie.

„Regionalizarea este o decizie strategică, nu una politică, şi este un proces de care România are nevoie. Regionalizarea a început să fie construită de către un grup de lucru serios care va fi lărgit cu câţiva specialişti de marcă din România, în zilele următoare. N-am crezut că voi găsi pe cineva mai radical în descentralizare decât mine. Avem nevoie de descentralizare, deoarece în acest moment, la 23 de ani de la Revoluţie, indiferent de ce guverne au condus, nimeni nu a avut puterea sau voinţa de a rupe sistemul administrativ pe care l-am moştenit de la Ceauşescu. Există aceeaşi concepţie piramidală a funcţionarilor publici. S-au schimbat puţin pălăriile, dar sistemul a devenit din ce în ce mai rigid, mai birocratic. Guvernul Ponta doi are intenţia de schimba acest sistem. Regionalizare înseamnă parte din civilizaţie”, a afirmat Dragnea.

Potrivit oficialului citat, în perioada următoare va fi realizată o analiză asupra competenţelor care să rămână la nivel central, iar în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene, traseul documentaţiilor poate fi scurtat dacă se pune accent pe autorităţile administrative.