Fostul membru CSM Adrian Neacşu a fost suspendat miercuri şi din funcţia de judecător, potrivit deciziei Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, informează un comunicat al CSM.

„În şedinţa de miercuri, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din funcţia de judecător, începând cu data de 6 martie 2013, a domnului Neacşu Toni Adrian – din cadrul Tribunalului Vrancea, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva sa. Hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM a fost luată în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii şi art. 62 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor”, se arată într-un comunicat presei de către CSM.

Solicitarea de suspendare a fost prezentată Secţiei pentru judecători a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Direcţia Naţională Anticorupţie.