Franţa a sesizat Europol cu privire la scandalul cărnii de cal, vândut drept vită, în care este implicat şi ţara noastră. Decizia a venit ca urmare a suspiciunii că scandalul este o fraudă generalizată, ce depăşeşte graniţele Franţei, României şi Olandei, principalele implicate în acest caz.

Între timp, isteria cărnii de cal vândută drept carne de vită, a luat amploare la nivel global. De la Austria la China, Brazilia şi India, autorităţile au retras mai multe produse din carne de vită.  Chiar şi în Bulgaria, au fost descoperite urme de carne de cal în lasagna.

În prezent, compania Spanghero este implicată în două anchete, judiciară şi sanitară, acuzată că a vândut carne de cal etichetată drept vită.

Carne de cal nedeclarată a fost găsită în lasagna şi de către vecinii noştri bulgari. Acest lucru a fost confirmat de către agenţia guvernamentală pentru securitatea alimentelor. Carnea a fost testată la Institutul pentru calitatea alimentelor din Berlin.

Scandalul cărnii de cal a ajuns chiar şi în Asia. Autorităţile de la Hong Kong au ordonat retragerea mai multor produse alimentare de pe rafturi. Produse în care s-a găsit carne de cal au fost descoperite chiar şi în Brazilia şi India.