Klaus Iohannis, va putea asigura, în 2014, după alegerile prezidenţiale o garanţie că în partid nu va izbucni “prematur un mic război de succesiune”, edilul urmând să asigure interimatul la şefia PNL, a declarat președintele PNL, Crin Antonescu.

Întrebat, la Realitatea TV, dacă poziţionarea lui Klaus Iohannis în funcţia de prim-vicepreşedinte nu i-ar deranja pe Relu Fenechiu, Rareş Mănescu, Daniel Chiţoiu sau Radu Stroe, care, după ce liderul PNL ar câştiga alegerile prezidenţiale, ar dori să obţină această poziţie, Antonescu a spus că:  „Aceşti patru oameni, dacă despre ei e vorba, şi numai despre ei, sunt oameni cu care în diferite poziţii fiecare dintre noi lucrăm de ani de zile, cu bune, cu rele, cu calităţile noastre, cu defectele noastre. Toţi aceşti oameni sunt oameni care au înţeles că partidul trebuie să câştige ca să ai după aceea ce împărţi, poziţii, funcţii, putere, ce doriţi dumneavoastră.

Toţi aceşti oameni puteau foarte bine în 2009, pentru că Relu Fenechiu mai cu seamă, şi Rareş Mănescu, erau oameni în nişte poziţii importante în vremea conducerii PNL de către domnul Tăriceanu, puteau în 2009 foarte bine să-l susţină în continuare pe domnul Tăriceanu, preparându-şi, ca să spun aşa, ierarhiile pe lângă. Au preferat o variantă cu un out-sider atunci, cu mine adică, gândind că asta ar aduce cel mai mare câştig partidului”, a declarat Antonescu.

„Până la urmă e limpede, prezenţa lui Klaus Iohannis în acea funcţie succesorală, ca să spunem aşa, la o adică ne oferă garanţia de care avem toţi nevoie că nu izbuneşte prematur un mic război de succesiune. Sigur că dacă lucrurile se vor întâmpla aşa, în deplină ordine şi stabilitate şi cu toate formulele democratice, e o situaţie de interimat în care Klaus Iohannis ar fi preşedinte şi sigur că un Congres după aceea, cu considerentele pe care le vor avea cei de atunci vor lua o decizie. Nu se împiedică de Klaus Iohannis cineva”, a mai explicat Antonescu.