Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la o dezbatere pe tema modificării Constituţiei, că actuala lege fundamentală nu a fost făcută după cum vrea Traian Băsescu şi nici nu va fi revizuită împotriva acestuia.

„Există pericolul de a ne pierde într-o bătălie cu sens şi cu efect electoralist imediat şi suntem hotărâţi să evităm angajarea în asemenea bătălie. Nu e o Constituţie făcută după cum vrea Traian Băsescu, nu va fi o Constituţie revizuită împotriva lui Traian Băsescu”, a spus Antonescu, preşedinte al Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constiuţiei.

Liderul liberalilor a subliniat că trebuie evitată polemica în ceea ce priveşte revizuirea Legii fundamentale. „Trebuie evitat pericolul de a ne angaja într-o polemică, în opinia mea meschină, sub nivelul temei, sub miza acestei revizuiri şi la care, din păcate, ne invită sau ne provoacă actualul preşedinte. Nu am de gând, nici aici, cum n-am făcut-o nici la Academie, să polemizez cu domnia sa. Trebuie să spun de această dată foarte clar că nu acceptăm să ni se impună premisa pe care dl Traian Băsescu o consideră fundamentală şi anume Parlament unicameral, pentru că aşa s-a pronunţat electoratul la un moment dat şi de bună seamă şi în consecinţă nu acceptăm să ni se impună premisa de a porni revizuirea pe proiectul pe care fără nicio consultare publică, nici mai amplă, nici mai puţin amplă, fără nicio dezbatere parlamentară, instituţia prezidenţială cu un grup de consilieri au încercat şi încearcă din nou să îl impună”, a susţinut liberalul.

De asemenea, Antonescu a susţinut că se are în vedere reducerea numărului de parlamentari, dar nu din argumentele „populiste” enunţate de Traian Băsescu.

„Dacă noi vrem să reducem şi vom reduce numărul de parlamentari, nu o facem pentru că parlamentarii ar fi nişte paraziţi, nu o facem pentru că parlamentarii ar fi prea costisitori, nu o facem pentru că parlamentarii mai curând ne-ar încurca. O facem tocmai pentru că parlamentarul, în exerciţiul calităţii sale de reprezentant mandatat al cetăţenilor, să poată fi mai puternic, să poată fi mai reprezentativ, să îi poată reprezenta mai bine, profilat şi mai semnificativ”, a completat preşedintele Senatului.