Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a participat joi la lansarea caravanei de informare privind fondurile europene pentru dezvoltarea agriculturii și a satului românesc „PNDR vine în satul tău”.

Alături de șeful MADR, la eveniment au mai participat și secretarul de stat în MADR, Achim Irimescu, și directorul general al APDRP, George Turtoi. Campania de informare „PNDR vine în satul tău” s-a lansat în data de 28 februarie 2013, la Muzeul Național al Satului.

Campania presupune derularea unui circuit național de informare a beneficiarilor Programului Național de Dezvoltare Rurală Campania se va realiza sub formă de caravană informativă, în cadrul căreia, 15 rulote expoziționale vor parcurge un traseu național în toate județele țării. Aceste caravane vor efectua săptămânal deplasări în peste 3.200 de comune, timp de 10 luni, astfel încât să poată oferi informații și distribui materiale informative și promoționale către cel puțin 160.000 de beneficiari PNDR.

Obiectivul principal al campaniei este creșterea indicelui de absorbție efectivă și corectă a fondurilor nerambursabile acordate prin PNDR, în sensul creșterii gradului de acuratețe și corectitudine a întocmirii cererilor de plată, precum și a cererilor de finanțare.

Personalul Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) și al Agenției de Plăți pentru Intervenție în Agricultură (APIA) va fi implicat, alături de promotorii desemnați prin proiect.