Aliodor Manolea, personaj văzut în apropierea lui Traian Basescu in campania din 2009, cel asociat cu sintagma „flacara violet”, a dezvaluit ca presedintele suspendat i-a facut impresia unui om care nu-si iubeste poporul si ca l-a ajutat „eliberandu-l psihoemotional”.

Manolea a intrat și în zona de povești de culise. Potrivit acestuia, una dintre ele una dintre ele le are in centru pe Maria Basescu si Elena Udrea. „Doamna Maria ne povestea cum, nu numai odata, la diferite mese la care participa si Elena Udrea, aceasta se apleca ostentativ peste masa pentru a-si etala decolteul si a-si marca lasciv senzualitatea. Facea acest lucru netinand seama ca si doamna era prezenta. Era durere si neputinta in glas. Era atata jale in sufletul ei, încat ne-a impresionat adanc”, a spus acesta.
Manolea pretinde că încă din 2007 i-ar fi atras atenția lui traian Băsescu despre răul făcut de Elena Udrea
„I-am spus că, poate, ar fi bine pentru imaginea sa publică să nu își lege numele de cel al Elenei Udrea. A tacut, nu a spus nimic. Doar ne-a privit cu acea uitatura caracteristica. La despartire, ne-a zis ca ne va contacta dansul. Nu a mai facut-o timp de doi ani de zile, pana in 2009, in campania pentru prezidentiale. Nici el, nici Ioana sau altcineva apropiat lui nu a spus un mulțumesc”, a încheiat acesta.