Președintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, la B1TV, că premierul Victor Ponta ar fi făcut o fixație pentru Vila Dante și că voia să se mute acolo.

Invitat la emisiunea „La taifas” cu jurnalistul Ion Cristoiu, șeful statului a spus că premierul ar fi fost el însuși interesat de Vila Dante. Este vorba despre casa de protocol pe care șeful Executivului a prezentat-o zilele trecute presei drept locuința pe care Traian Băsescu și-ar fi amenajat-o, pe bani publici, pentru a se muta în ea după ce ar fi plecat de la Cotroceni.
„Ponta a vrut să meargă odată la Dante şi SPP i-a spus că nu se poate, pentru că eu eram în piscină. De când m-am operat, în 2007, eu îmi fac orele de recuperare, de înot”, a explicat Băsescu. „De atunci, a făcut un fix: el voia să se mute în Dante ca prim-ministru, dar de aici până la a face mizeria pe care a făcut-o…”, a comentat acesta.
Șeful suspendat al statului a mai comentat, în acest context, că „problema cu casele de la RA-APPS este că sunt foarte scumpe de întreţinut” și că „la Vila Lac, întreţinerea curţii e mai scumpă decât cheltuielile casei”.