Compania de balet a Operei Naţionale Bucureşti (ONB) prezintă, între 11 noiembrie şi 5 decembrie, un Festival de dans clasic, în care vor fi puse în scenă unele dintre cele mai îndrăgite spectacole de balet, printre care „Don Quojite”, „Giselle”, „Frumoasa din pădurea adormită” şi „Corsarul”.

Sub deviza „Dansează şi tu alături de noi!”, ONB a pregătit o lună în paşi de dans cu cele mai îndrăgite spectacole de balet.

Astfel, alături de cei mai talentaţi balerini ai ONB, publicul îi va putea vedea şi pe invitaţii speciali ai festivalului: Vittorio Galloro şi Arianne Lafita Gonzàvez. Totodată, Ileana Iliescu va fi aniversată în cadrul evenimentului.

  Festivalul de dans clasic va debuta cu o lucrare îndrăgită de toţi iubitorii dansului: „Don Quijote” (Ludwig Minkus), duminică, 11 noiembrie, de la ora 19.00. Cea mai nouă premieră a Companiei de Balet ONB, inspirată de romanul lui Cervantes, baletul „Don Quijote” spune povestea de dragoste a doi tineri, aflaţi sub protecţia celebrului cavaler, întâmplări din care nu lipsesc situaţiile comice şi dansurile spectaculoase.

Evenimentul îi este dedicat artistei emerite Ileana Iliescu, una dintre cele mai mari prim-balerine pe care le-a avut Opera Naţională Bucureşti.

Pentru mai multe detalii click aici.