Şeful misiunii FMI în România, Erik de Vrijer, a declarat, joi, la începutul întrevederii cu preşedintele Băsescu, că este lăudabil faptul că Guvernul a reuşit să ţină sub control deficitul bugetar, această realizare creând cadrul pentru ca în 2013 să se facă „o normalizare a politicilor fiscale”.

„Credem că privind stabilizarea macroeconomică s-au făcut eforturi foarte importante pentru menţinerea sub control a bugetului şi credem că este lăudabil faptul că deficitul se află sub control pentru a fi sub deficitul de 3% pe ESA. Credem că aceasta este o realizare foarte importantă care pregăteşte cadrul pentru ca anul viitor să se normalizeze de asemenea politica fiscală, pentru că vor fi eforturi mai mici pentru reducerea deficitului decât în acest an”, a spus oficialul FMI.

De asemenea, el a arătat că situaţia arieratelor e încă dificil de ţinut sub control, iar probleme pentru întreaga situaţie a finanţelor publice ale României pot fi create şi de corecţiile financiare stabilite de Comisia Europeană pe programele operaţionale care au fost presuspendate anul acesta.

Pentru tot articolul click aici.