Frica îi distorsionează simțurile Elenei Udrea. Așa se explică faptul că prin interviul de vineri, ea s-a înfundat singură și mai tare, trăgându-l după ea și pe fostul președinte Traian Băsescu.

În mod deloc suprinzător, interviul lovește fix în persoanele care nu au făcut jocurile Elenei Udrea și ale lui Traian Băsescu: Vasile Blaga – pentru că nu a acceptat umilirea și nici confiscarea PDL de către Udrea, Kovesi – pentru că anchetele împotriva Elenei Udrea nu s-au oprit, Coldea – pentru că informațiile SRI despre afacerile grupării Udrea-Cocoș nu au fost aruncate la coș ci au fost trimise DNA.

Deși niciuna din acuzații nu e sprijinită de dovezi, există totuși câteva dezvăluiri șocante.

Cea mai importantă dezvăluire involuntară pe care Udrea a făcut-o e legată de mecanismul ocult de influență nelegitimă al cărei personaj central pare să fi fost fost chiar ea. Un mecanism care pare să definească regimul Băsescu, dezvoltat în comun de Traian Băsescu și Elena Udrea. Dacă tu te definești singură drept regina influenței politice și a numirii de procurori, ai suficientă putere cât să poți fi chiar și regina retrocedărilor.

Bani, influență și șantaj – reperele acestui regim descris de Elena Udrea în interviul de vineri. Doar nu poți să spui că SRI-ul face jocurile și schimbă majoritățile fără ca de asta să fi profitat și Traian Băsescu în cei 10 ani. Nu poți să spui că soțul tău dădea bani la sugestiile unor oameni din stat, fără ca acest lucru să nu implice faptul că Dorin Cocoș era șantajabil. De asemenea, dacă brusc îți aduci aminte toate aceste lucruri, nu mai ești deloc credibilă când spui că nu știi nimic despre cum au ajuns în familia Cocoș-Udrea banii de mită din dosarul Microsoft.

Te acuzi singură de trafic de influență când pretinzi că faci lobby pentru Codruța Kovesi în condițiile în care DNA-ul investighează Gala Bute. Te afunzi și mai mult când afirmi asta în condițiile în care, în celebrul troc politic, Traian Băsescu a susținut, la vedere și prin documente, alți oameni, adversari ai Codruței Koveși – Alina Bica și Daniel Morar.

Mai degrabă minți de-a dreptul când vorbești despre întâlniri cu Victor Ponta pe tema Kovesi, dar pe care Ponta le infirmă.

Te afunzi și mai mult când o prezinți pe Alin Bica drept luptătoarea anti-corupție dar tu apari cu ea la Paris spărgând zeci de mii de euro pe hoteluri și cumpărături de lux.

Și în fine, interviul de vineri oferă o nouă perspectivă despre celebra loialitate față de Traian Băsescu, pe care Elena Udrea o invoca arogându-și titulatura de unica persoană loială care a mai rămas alături de fostul președinte. Din păcate, chiar din descrierile Elenei Udrea, nu pare deloc a fi loialitate, ci complicitate.

Elena Udrea îl trage, încet dar sigur, și pe Traian Băsescu după ea.