Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat sâmbătă, la Consiliul Național al PNL, de la Palatul Parlamentului că, PSD are o “capacitate imensă de regenerare în rău” și că singurul lucru care contează pentru social-democrați este “legea interesului de partid”.

Ne așteaptă un an politic deosebit de greu. Chiar dacă vom intra la guvernare, în acest an sau în 2016, nu trebuie să lăsăm PSD să crească la loc. Acest partid are o capacitate imensă de regenerare în rău. Stânga înseamnă stagnare și sărăcie. PSD nu știe decât de legea interesului de partid. Au blocat alegerile parțiale pentru că oamenii nu îi mai vor. Nici la Guvern, dar nici în conducerea consiliilor județene, nici în fruntea primăriilor, nici în Parlament. Două milioane de români nu au, în acest moment, reprezentanți aleși în funcții cheie pentru comunitățile în care trăiesc, dar nu putem rămâne indiferenți, este vorba despre oameni și legi. Cât timp va mai sta acest partid la guvernare, PNL trebuie să-l urmărească pas cu pas”, a spus Alina Gorghiu.

Ea a adăugat că “tendința naturală a PSD este să acapareze și să transforme statul de drept în stat de partid”.

Nu este suficient să facem opoziţie, cea mai bună soluţie pentru România este ca acest partid (n.r. – PSD) să piardă puterea. Fără o opoziție puternică, România va rămâne prizoniera baronilor PSD (…) Fără PNL și PDL, scena politică ar fi arătat astăzi diferit. De exemplu, fără desprinderea politică din 1992, anul de naștere al PDL, probabil că și astăzi ar fi fost președinte tot Ion Iliescu. Fără desprinderea PNL din Guvern, din primăvara anului trecut, probabil că astăzi ar fi fost președinte Victor Ponta. Nici nu știu care ar fi fost răul cel mai mare„, a mai spus Gorghiu.