O arestare șocantă pune într-o nouă lumină una din cele mai cunoscute familii de business din România. Radu Timiș se mândrea de faptul că firma CRIS-TIM este o companie de familie. De la familie vin deseori  problemele. 

Fiul patronului companiei Cris-Tim, cel mai mare producător de mezeluri din România, a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri. Vlad-Cristian Timiș a fost reținut în urma unui flagrant organizat de DIICOT, după cum relatează Gazeta de Sud.

Fiul lui Radu Timiș a fost arestat preventiv marți seara, 14 septembrie, în urma hotărârii dată de Tribunalul Dolj, pentru 30 de zile, alături de un alt inculpat. Cei doi au contestat măsura preventivă.

Fiul lui Radu Timiș este acuzat de DIICOT de trafic de droguri de mare risc. Inițial a fost prins un tânăr de 21 de ani în timp ce vindea cocaină în Cornu, Prahova. Ulterior a fost prins în flagrant Vlad Timiș, în vârstă de 22 de ani, când intenționa să ridice banii de pe urma vânzării cocainei de la primul tânăr. La momentul flagrantului a fost și testat, fiind depistat drogat cu cocaină.

Potrivit art. 2 din Legea nr. 143/2000 privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, „(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani și interzicerea unor drepturi. (2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea unor drepturi.”

Apropiat de fostul PDL și mai nou, de PNL, Radu Timiș va avea acum de dus o bătălie importantă pentru a proteja compania de efectele scandalului de droguri în care a fost implicat chiar fiul său. 

Cu o cifră de afaceri de aproape 140 de milioane de euro și peste 1.000 de angajați, firma Cris Tim Companie de Familie SRL are sediul în Filipeștii de Pădure, Prahova, tocmai se pregătea să lanseze o campanie de publicitate în care să pună accentul pe faptul că este o întreprindere de familie. După cum se vede, campania ar putea fi amânată în condițiile arestării unui membru al familiei Timiș.