De la 1 iulie autorităţile vor emite buletine cu microcip şi amprente. Dar pentru că acest tip de buletin a creat nemulţumire în rândul multor oameni, inclusiv în rândul preoţilor, autorităţile vor emite şi buletine clasice, pentru cei care nu doresc să aibă buletin biometric.

Cartea de identitate normală va fi şi ea puţin modificată. Vor fi mult mai mici şi vor semăna cu permisele de conducere. În plus, datele titularului vor fi inscripţionate atât pe faţă cât şi pe verso. Asta spre deosebire de vechile buletine, ale căror date sunt inscripţionate doar pe faţă iar ca dimensiuni, sunt mult mai mari.

În ceea ce priveşte cartea electronică de identitate, aceasta va avea un cip care va va conţine imaginea facială şi amprentele a două degete. Autorităţile susţin că acest model garantează un grad de protecţie ridicat împotriva furtului de identitate. Însă modelul a creat multe controverse. În urmă cu zece zile, sute de preoţi şi oameni care nu sunt de acord cu noul model au protestat în faţa Palatului Parlamentului.

În ceea ce priveşte valabilitatea celor două modele de buletine, termenul va fi acelaşi. Patru ani pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani, şapte ani pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, zece ani, după împlinirea vârstei de 25 de ani şi permanent pentru cei care au împlinit deja 55 de ani.