Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 şi Administraţia Naţională „Apele Române” au semnat, marţi, un parteneriat strategic de promovare în comun a patrimoniului hidrografic al României. Astfel, din luna mai până în septembrie atât pe râul Dâmboviţa din Capitală, cât şi pe alte râuri din ţară, vor avea loc competiţii de vâslit.

Concursuri de vâslit pe canotci vor fi organizate în toată ţara, din mai până în septembrie şi un centru de informare pentru destinaţii de ecoturism va fi înfiinţat la Bucureşti, pe malul Dâmboviţei, lângă Biblioteca Naţională. Acesta va fi disponibil toată vara, până în luna octombrie, la sediul Bibliotecii Naţionale de pe Bulevardul Unirii nr. 22.

Două dintre activităţile pregătite sunt cunoscute ca „Descoperă ROWmania – concurs de vâslit cu canotca de 10+1”. Concursurile  vor începe la 11 mai şi vor culmina cu cea de-a treia ediţie a RowmaniaFest, Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle de la Tulcea, care se va desfăşura în perioada 30 august – 1 septembrie.

Celelalte evenimente vor fi organizate în perioada mai – august în câteva dintre oraşele străbătute de râuri sau cu deschidere la lacuri: Oradea, Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu-Mures, Râmnicu Vâlcea, Piteşti, Buzău, Bacău, Iaşi, Constanţa, Brăila, Galaţi, Alba-Iulia, Arad, Călăraşi, Giurgiu, Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe.